Balandžio 17 d.

Lietuvos įmonėms veriasi dar daugiau galimybių Sicilijoje

2022-07-20 09:00 Dalintis:

Maisto sektorius kaip ir daugelis kitų verslų šiuo metu susiduria su iššūkiais. Kylančios energetikos resursų kainos, tiekimo grandinių trukdžiai bei žaliavų trūkumas – tik keli iš jų. Būtent todėl dabar kaip niekada svarbu ieškoti inovatyvių sprendimų, leidžiančių didinti įmonių atsparumą. Ieškodamas būdų, kaip padėti įmonėms lengviau rasti verslo kontaktus ir galimus partnerius LIC įgyvendindamas AgriFoodX5.0 iniciatyvą bei bendradarbiaudamas su Enterprise Europe Network tinklo partneriais Sicindustria suorganizavo tarptautinius įmonių mainus bei B2B verslo kontaktų mugę Sicilijoje.

Nauji kontaktai padeda įmonėms įveikti iššūkius

Vasario mėnesį startavusios AgriFoodX5.0 tarptautinės iniciatyvos rėmuose net 5 Lietuvos įmonės turėjo galimybę užmegzti naudingus verslo ryšius, dalintis patirtimis ir gerosiomis praktikomis su agro-maisto verslininkais Sicilijos regione, Italijoje, vykusiame renginyje.

„Džiaugiamės, jog tarptautinių įmonių mainai pavyko. Šiuo renginiu siekėme pristatyti įmonėms pažangius ekologiško maisto gamybos metodus bei atsinaujinančios energetikos sprendimus, naudojamus gamybos ir transportavimo procesuose. Pavyko susipažinti su praktiniais pavyzdžiais įgyvendinant trumpąsias maisto tiekimo grandines. Šios žinios bei naujai užmegzti kontaktai turėtų padėti įmonėms prisitaikyti prie Pramonė 5.0 atnešamų pokyčių maisto sektoriuje”– teigia Lietuvos inovacijų centro projektų vadovas Tautvydas Pipiras.

Penkių dienų verslo susitikimų programoje – suplanuoti susitikimai, atliepiantys vykstančių  įmonių poreikius bei veiklos sferas. Verslų atstovai lankėsi ekologiškų vyndarių ūkiuose, pažangiose ekologiško maisto gamybos įmonėse bei susitiko su inovacijas kuriančiomis mokslo ir paslaugų įmonėmis  ekologinio transporto ir trumpų maisto tiekimo grandinių srityse.

Daugiau nei 150 potencialių partnerių

Liepos 6-7 dienomis drauge su partneriais Sicindustria organizuotos kontaktų mugės metu,  Lietuvos įmonės turėjo galimybę susitikti net su 140 Sicilijos regiono maisto ir gėrimų (įskaitant alkoholinius) gamintojų bei daugiau kaip 20 importuotojų iš 10 pasaulio šalių. 

„Galiu drąsiai teigti, jog tai buvo puikus renginys, pasižymėjęs ne tik sklandžia organizacija, bet ir itin gausiu dalyvaujančių įmonių skaičiumi. Grįžus į Lietuvą turėsime apmąstyti naujas pažintis, sulaukti kainininkų ir žiūrėsime, kur šie nauji kontaktai nuves” – teigė mažosios bendrijos „Apetitus LT” dar žinomos The Embassy of Portuguese Wine prekės ženklu direktorė Birutė Šlyžienė. Populiarios vyno parduotuvės, o kartu ir Portugališko vyno edukacijos centro, atstovė verslo misijoje ieškojo kokybiško ekologiško vyno ir gourment produktų gamintojų.

Į verslo misiją vyko ir kita vyno srityje dirbanti įmonė – MB „Legatum VINI”, kurios veiklos sritis vyno importas bei eksportas, pažintiniai turai, degustacijos ir seminarai: „Ši verslo misija pasižymėjo tuo, jog susitikimai buvo tikrai labai tikslingi ir sėkmingi tiek vyno turizmo, tiek vyno importo prasmėmis. Džiaugiamės, kad turėjome galimybę dalyvauti šiame renginyje. Ačiū” – tarptautinių įmonių mainų metu vykusius susitikimus teigiamai įvertino Raminta Palionė, „Legatum VINI” direktorė.

Ateityje – dar daugiau galimybių šalies verslams

Sicilijoje vykęs tarptautinis verslo mainų renginys – tik pirmasis įgyvendinant AgriFoodX5.0 iniciatyvą. Šio tarptautinio projekto rėmuose laukia dar ne vienas įmonių mainų renginys Portugalijoje, Ispanijoje ir Prancūzijoje, todėl kviečiame sekti AgriFoodX5.0, įgyvendinamo pagal COSME programą ir finansuojamo Europos Sąjungos lėšomis, naujienas ir pirmiesiems sužinoti apie artimiausias galimybes šalies įmonėms.

Šaltinis: Lietuvos inovacijų centras

Pasidalinkite savo nuomone

Jūsų el. pašto adresas nebus publikuojamas. Privalomi laukai pažymėti*

icon-search icon-time icon location